Galantina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 910 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 321.9 mg
 - Draslík 378.3 mg
 - Vláknina 170 mg
 - Vitamín A 170 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra očistíme a odblaníme. Poté je spolu se 150 g slaniny dvakrát rozemeleme.
 - 
                                2
Žemli zbavíme kůrky, pokropíme ji vínem a přimeleme k játrům a slanině. Vše osolíme, okořeníme a přidáme vejce ušlehaná v pěnu a řádně rozmícháme.
 - 
                                3
Uzený jazyk a zbytek slaniny nakrájíme na drobné kostičky, přimícháme do směsi a opět řádně rozmícháme.
 - 
                                4
Vymastíme podlouhou formu a galantinou ji vyplníme zhruba do 2/3. Formu dobře obvážeme alobalem nebo pečícím papírem a dáme vařit ve vodní lázni cca 2 hodiny. Oheň musí být mírný, aby voda nestříkala ven.
 - 
                                5
Jakmile je galantina uvařená, uložíme ji do ledničky a podáváme až po 24 hodinách.