Tuňákový salát s fazolemi
Suroviny
- 100 g Salát ledový
 - 500 g Tuňák ve vlastní šťávě
 - 300 g Fazole
 - 60 g Olivy bez pecky
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 dl Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 99 mg
 - Vláknina 1671.5 mg
 - Vitamín A 1671.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salátové listy opereme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka a namočíme do pomerančové a citrónové šťávy. Salátové listy natrháme na menší kousky, namočíme do octa a cukru, promícháme a necháme chvilku namočené.
 - 
                                2
Do salátové mísy vysypeme fazole bez vody, přidáme tuňáka, připravenou cibuli, salátové listy, na kolečka nakrájené olivy, dochutíme pepřem, promícháme a porcujeme na talíře. Každou porci pokapeme olejem.