Velikonoční závin s kuřecím masem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 120 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 200 g Kuřecí maso vařené
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 80 g Mouka pšeničná hrubá
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 348 mg
 - Draslík 106.8 mg
 - Vláknina 146.5 mg
 - Vitamín A 146.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené kuřecí maso umeleme, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
 - 
                                2
Na pánvi připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji zašleháním vývaru a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté odstavíme, vmícháme mleté maso, vejce, strouhaný muškátový oříšek, petrželovou nať, sůl, zázvor a na závěr vsypeme strouhaný sýr.
 - 
                                3
K bílkům přilijeme vodu a vyšleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme, až těsto zezlátne.
 - 
                                4
Hotové, ještě teplé těsto potřeme masovou nádivkou a zavineme. V chladničce pod fólií necháme vychladnout. Poté nakrájíme a podáváme.