Rokfórová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 g Tvaroh jemný
  • 10 g Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.1 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 108.3 mg
  • Vláknina 100 mg
  • Vitamín A 100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhanou Nivu a prolisovaný tvaroh. Podle chuti přisolíme a přidáme nasekanou pažitku.

  • 2

    Smetanu vyšleháme a lehce vmícháme do směsi.

  • 3

    Šunku nakrájíme na plátky a rozložíme ji na pracovní desku. Potřeme směsí, svineme do rolády, zabalíme do vlhké utěrky a dáme ztuhnout do chladničky.

  • 4

    Roládu krájíme na dílky, klademe na opečený toast potřený česnekem a ozdobíme rajčaty.

Komentáře k receptu