Quiche s kuřecími nudličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Kuřecí prsa
  • 200 g Listové těsto
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 15 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 578.2 mg
  • Draslík 565 mg
  • Vláknina 3339 mg
  • Vitamín A 3339 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koláčovou formu o průměru 25 cm pomastíme máslem a vyložíme listovým těstem, které hustě propícháme vidličkou, aby se při pečení nezvedalo. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 - 15 minut, dokud těsto není skoro upečené, poté vyjmeme z trouby, potřeme rozšlehaným bílkem a dáme znovu krátce zapéci, aby bílek ztuhl.

  • 2

    Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, kuřecí maso zlehka naklepeme a pokrájíme na dlouhé nudličky, petrželovou nať i se stonky nasekáme na větší kousky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, na něm orestujeme cibuli dokud nezesklovatí, potom přidáme citrónovou šťávu, šafrán a krátce povaříme. Vmícháme kuřecí nudličky, za občasného míchání vaříme 5 minut, osolíme, odstavíme z plotny, necháme vychladnout.

  • 4

    V misce rozšleháme osolená vejce se zbylým žloutkem, vmícháme skořici, bílý pepř, petržel (několik snítek si ponecháme na ozdobu hotového pokrmu) a vypečenou šťávu z kuřete.

  • 5

    Kuřecí nudličky rozprostřeme po vychladlém těstě, vše zalijeme vaječnou směsí.

  • 6

    Pečeme v troubě, předehřáté na 160 °C. Po 15 minutách quiche posypeme trochou cukru a pečeme dalších 25 minut, dokud náplň neztuhne. Nesmíme péct příliš dlouho, jinak by vejce ztvrdla. Náplň zhoustne sama, jakmile quiche trochu zchladne.

  • 7

    Rozkrájíme na trojúhelníky, ozdobíme zbylou petrželkou, podáváme teplé nebo studené s jakýmkoli zeleninovým či listovým salátem.

Komentáře k receptu