Sýrové řezy pro gurmány
Suroviny
- 100 g Sýr Almette
 - 8 ks Jahody zahradní
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř citronový
 - 4 plátek Sýr Eidam cihla 40%
 - 12 plátek Chléb toastový
 - 4 plátek Sýr Čedar
 - 5 polévková lžíce Džem jahodový
 - 3 polévková lžíce Řeřicha
 - 3 polévková lžíce Fenykl čerstvý
 - 4 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 896 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 1.8 mg
 - Draslík 343.4 mg
 - Vláknina 12813.4 mg
 - Vitamín A 12813.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší jahody i se zeleným okvětím omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Nať z čerstvého fenyklu a řeřichu omyjeme. Nať fenyklu pokrájíme a řeřichu jen natrháme.
 - 
                                2
Připravíme lehký krém: do misky dáme majonézu Hellmans, smetanový sýr Almette, 2 špetky soli, citrónový pepř a vše vyšleháme.
 - 
                                3
Z 12 plátků toastového chleba odřežeme kůrku. 4 plátky potřeme 1/2 krému. Na každý plátek položíme plátek sýru (Eidam), potřeme je polovinou jahodového džemu, posypeme řeřichou a zakryjeme dalšími plátky sýru (Čedar).
 - 
                                4
Takto připravené plátky chleba zakryjeme dalšími plátky chleba a postup zopakujeme. Jen místo řeřichy použijeme fenyklovou nať.
 - 
                                5
Každý sendvič rozkrájíme na 4 stejné díly, každý ozdobíme polovinou jahody, propíchneme párátkem a servírujeme.