Sýrové řezy pro gurmány

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Almette
  • 8 ks Jahody zahradní
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 4 plátek Sýr Eidam cihla 40%
  • 12 plátek Chléb toastový
  • 4 plátek Sýr Čedar
  • 5 polévková lžíce Džem jahodový
  • 3 polévková lžíce Řeřicha
  • 3 polévková lžíce Fenykl čerstvý
  • 4 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 896 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 343.4 mg
  • Vláknina 12813.4 mg
  • Vitamín A 12813.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší jahody i se zeleným okvětím omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Nať z čerstvého fenyklu a řeřichu omyjeme. Nať fenyklu pokrájíme a řeřichu jen natrháme.

  • 2

    Připravíme lehký krém: do misky dáme majonézu Hellmans, smetanový sýr Almette, 2 špetky soli, citrónový pepř a vše vyšleháme.

  • 3

    Z 12 plátků toastového chleba odřežeme kůrku. 4 plátky potřeme 1/2 krému. Na každý plátek položíme plátek sýru (Eidam), potřeme je polovinou jahodového džemu, posypeme řeřichou a zakryjeme dalšími plátky sýru (Čedar).

  • 4

    Takto připravené plátky chleba zakryjeme dalšími plátky chleba a postup zopakujeme. Jen místo řeřichy použijeme fenyklovou nať.

  • 5

    Každý sendvič rozkrájíme na 4 stejné díly, každý ozdobíme polovinou jahody, propíchneme párátkem a servírujeme.

Komentáře k receptu