Chobotnice na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 454 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 76.8 mg
 - Draslík 613.9 mg
 - Vláknina 1259.5 mg
 - Vitamín A 1259.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné chobotnice vložíme do vroucí vody, přidáme víno, bobkový list a pomalu vaříme, až jsou chobotnice měkké. Uvařené chobotnice osolíme a ve vývaru necháme vychladnout. Poté je nakrájíme nadrobno, vložíme do větší uzavíratelné skleněné nádoby, přidáme rozmarýn, olej a ocet. Uložíme v chladničce a podáváme vychlazené.