Domácí mortadela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Kapie
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřový bok
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Vegeta
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 219.2 mg
  • Draslík 251 mg
  • Vláknina 394.2 mg
  • Vitamín A 394.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně mletý bůček v míse promícháme s vejci, vegetou, sladkou i pálivou mletou paprikou, pepřem, solí, utřeným česnekem a drobně pokrájenou kapií. Směs pečlivě mícháme alespoň 20 minut. Umíchanou směs plníme buď do speciálních rukávců na tlačenku, nebo do mikrotenových sáčků, dobře povážeme a vaříme zhruba 95 minut ve vodě. Salám necháme zchladnout, poté uložíme do chladničky.

Komentáře k receptu