Kuřecí závitky v rosolu
Suroviny
- 100 g Játra kuřecí
 - 750 g Kuřecí prsa
 - 100 g Slanina vepřová
 - 50 g Mandle plátky
 - 750 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 891 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 223.3 mg
 - Draslík 944.4 mg
 - Vláknina 2097.3 mg
 - Vitamín A 2097.3 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa vykostíme, zbavíme kůže a maso rozdělíme na 4 řízky, které naklepeme, až vzniknou tenké plátky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, půlku cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
 - 
                                2
Kuřecí játra uškrábeme nožem a v míse smícháme se slaninou, nakrájenou cibulí, 1 lžící hladké mouky a bílky, přidáme mandlové lupínky, osolíme, opepříme a dobře promísíme. Ze směsi vytvoříme 4 válečky, které zabalíme do kuřecích plátků. Pevně je ovážeme režnou nití.
 - 
                                3
Do velkého kastrolu vložíme kuřecí kosti a kůži, 3 půlky neoloupané cibule a bobkový list, zalijeme 1 l vody, přidáme sůl a přivedeme do varu. Pak vložíme kuřecí závitky, přikryjeme pergamenovým papírem, stáhneme oheň a při 90°C necháme 1 hodinu táhnout.
 - 
                                4
Hotové závitky přemístíme na prkénko, necháme vystydnout, pak je zbavíme nití a nakrájíme na plátky.
 - 
                                5
Plátky závitků rozložíme na porcelánový pekáč, ozdobíme snítkami kadeřavé petrželky, zalijeme vlažným přecezeným vývarem a vložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.