Okurky plněné tuňákovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 30.5 mg
 - Draslík 582 mg
 - Vláknina 3217.8 mg
 - Vitamín A 3217.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané okurky po délce rozkrojíme na půlky. Pomocí lžíce vydlabeme jadřince a půlky nakrájíme na 8-10 cm dlouhé kousky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní kousky okurek a povaříme 10 minut. Měkké okurky vybereme z vody, necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                2
Příprava náplně: Tuňáka z konzervy přeložíme do vhodné misky. Přidáme na kousky nakrájené máslo, na malé kostky nakrájenou zelenou papriku. Vše dobře prošleháme. Náplň ochutnáme a podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem, kari kořením a ještě jednou promícháme.
 - 
                                3
Vychladlé a okapané okurky poklademe podle porcí na jednotlivé talíře. Lžicí položíme na každý kousek náplň. Na povrch náplně dáme jogurt smíchaný s kečupem.