Krevety s řeřichou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 320 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 200 g Řeřicha
  • 80 g Koriandr čerstvý
  • 500 ml Voda pitná
  • 60 ml Limetková šťáva
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 287 mg
  • Vláknina 1740 mg
  • Vitamín A 1740 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Loupané krevety omyjeme, odlomíme hlavičky a ocásky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a 5 minut vaříme. Krevety poté scedíme, necháme vychladnout, lístky koriandru nasekáme na jemno, řeřichu natrháme na menší kousky. Limetkovou šťávu smícháme s panenským olejem, polovinou polijeme krevety. Na talíře rozdělíme lístky řeřichy, pokapeme druhou polovinou šťávy, na ně upravíme krevety a posypeme koriandrem.

  • 2

    Před podáváním vychladíme.

Komentáře k receptu