Marinované slanečky po estonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 929 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 82 mg
 - Draslík 568.7 mg
 - Vláknina 14951.8 mg
 - Vitamín A 14951.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem vykucháme slanečky a necháme je přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky, které vložíme do velké zavařovací sklenice a pokapeme olejem.
 - 
                                2
Dále připravíme marinádu. Ocet zředíme s vodou v poměru 1:1 a svaříme s kořením a s cibulí a mrkví nakrájenými na kolečka. Vychladlou marinádu nalijeme na slanečky a uložíme do chladu na 24 hodin.
 - 
                                3
Marinované slanečky i s marinádou podáváme s chlebem jako chuťovku k pivu nebo jako předkrm.