Ze čtyř druhu sýra koktejl
Suroviny
- 60 g Gouda
 - 60 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 60 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 260 g Šunka parmská
 - 250 g Jogurt bílý
 - 100 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 2 ks Mandarinky
 - 2 ks Banány
 - 1 ks Hrušky
 - 1 ks Kapie
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Majonéza
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 626 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 37.3 mg
 - Draslík 433.3 mg
 - Vláknina 6123.9 mg
 - Vitamín A 6123.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sýry goudu, eidam, parmezán a ementál nakrájíme na malé kostky, které dáme do misky. Mandarinky a banány oloupeme, nakrájíme stejně jak sýry a přidáme do misky. Hrušky bez jadřinců a šunku spolu s červenou kapii nakrájíme na tenké pásky, také vložíme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme.
 - 
                                2
Jogurt, majonézu a smetanu smícháme dohromady, ochutíme solí, pepřem a přelijeme suroviny v misce. Ještě jednou promícháme a dáme do lednice vychladit.
 - 
                                3
Před podáváním salát porcujeme do koktejlových sklenic, porce ozdobíme nastrouhanou nivou a podáváme.