Paprikový hummus

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Paprika červená
  • 120 g Tahini bez soli
  • 40 g Konopné semínko loupané
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 86.2 mg
  • Vláknina 1424.6 mg
  • Vitamín A 1424.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixeru dáme očištěné, nakrájené papriky, pastu tahini, konopná semínka, oloupaný česnek, sůl, kmín, cayenský pepř a mletou papriku. Přilijeme citronovou šťávu a olivový olej. Vše rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Hotový hummus necháme vychladit do ztuhnutí. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží v chladničce až 4 dny.

Komentáře k receptu