Listové šneky se sardelkami a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Olivy černé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Sardinky v oleji
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 balení Listové těsto
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 24.1 mg
  • Draslík 123.4 mg
  • Vláknina 5869.1 mg
  • Vitamín A 5869.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva plechy vyložíme pečicím papírem, šneky budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.

  • 2

    Na náplň opláchneme sardinky (máme-li, lepší jsou sardelky), necháme okapat. Olivy, kapary, česnek, sardelky, chilli papričku a lístky šalvěje nakrájíme na drobno. Směs zakapeme citronovou šťávou, přidáme rozmarýn, tymián, sůl, pepř, olej a utřeme do pasty.

  • 3

    Listové těsto na pomoučeném vále vyválíme do obdélníka, potřeme náplní (necháme asi 1,5 cm okraj) a těsto svineme. Vzniklou roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 60 minut odpočinout. V průběhu hodiny roládu několikrát obrátíme.

  • 4

    Vychlazenou roládu nakrájíme na 4 mm silné plátky, rozložíme ve větší vzdálenosti na plechy a dáme na 15 minut do chladu.

  • 5

    Šneky pokropíme vodou a pečeme v předehřáté troubě 6 – 10 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme dalších zhruba 8 minut.

  • 6

    Šneky necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu