Pečenáče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mléko polotučné
  • 4 ks Sleď čerstvý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Olej stolní
  • 2 ks Vývar rybí
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 0.0625 l Olej stolní
  • 1 šálek Ocet vinný
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2868 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 285 g
  • Sodík 194491 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 436.4 mg
  • Draslík 919 mg
  • Vláknina 27584.1 mg
  • Vitamín A 27584.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a vajec uděláme hustší těsto, které zředíme mlékem nebo dodou. Těsto by mělo mít hustotu jako na kapání.

  • 2

    Sledě vykucháme, osolíme namočíme v těstě. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách na středně silném ohni.

  • 3

    Usmažené sledě složíme do mísy, zalijeme vlažnou marinádou, přikryjeme a dáme uležet.

  • 5

    Příprava marinády :

  • 6

    Všechny přísady povaříme zhruba 15 minut.

Komentáře k receptu