Rýnské mušle

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 l Víno bílé
  • 3 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 911 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 2365 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 222 mg
  • Draslík 2725.1 mg
  • Vláknina 7326.8 mg
  • Vitamín A 7326.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.7 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle dobře vypereme, otevřené vyhodíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Ve větším kastrolu rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a několik minut ji dusíme. Přidáme mušle, víno, bobkový list, sůl, pepř a zakryjeme. Dusíme 8-10 minut, občas kastrolem zatřeseme, ale nemícháme.

  • 3

    Mušle, které se během vaření neotevřou, vyhodíme. K mušlím vmícháme nasekanou petrželku a ihned podáváme.

Komentáře k receptu