Vejce v paprikové omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 250 ml Mléko acidofilní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 269.6 mg
  • Draslík 322.5 mg
  • Vláknina 3418.5 mg
  • Vitamín A 3418.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla a zalijeme vínem. Přidáme omytá, na kousky pokrájená rajčata, chvíli dusíme.

  • 2

    Přilijeme kyselé mléko rozmíchané s moukou, vaříme do zhoustnutí, podle chuti osolíme.

  • 3

    Vejce uvařená na hniličku oloupeme, vložíme do nahřáté mísy a přelijeme přecezenou omáčkou.

  • 4

    Nakonec pokrm pokapeme rozpuštěným máslem promíchaným s mletou paprikou.

  • 5

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu