Krabí maso s kiwi a zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Pepř černý celý
  • 300 g Krab
  • 50 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Kiwi
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 54.3 mg
  • Draslík 745.1 mg
  • Vláknina 8667.5 mg
  • Vitamín A 8667.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Scedíme krabí maso z konzervy, rozmělníme ho vidličkou a dáme do mísy. Přidáme smetanu a bílek, trochu soli a pepře a dřevěnou vařečkou vše promícháme. Oloupáme kiwi a pokrájíme je na kolečka.

  • 2

    Vystřihneme z hliníkové fólie 4 čťverce o rozměrech asi 10 x 10 cm, potřeme je trochou oleje a doprostřed položíme kolečka kiwi. Na ně pak rozloží směs s krabím masem a čtverečky fólie uzavřeme.

  • 3

    V patřičném množství osolené vařící vody baličky asi 3 minuty povaříme, scedíme je a dáme stranou.

  • 4

    Zeleninu a houby omyjte a pokrájíme na kolečka. Necháme vše 1 minutu povařit v osolené vodě, propláchneme v cedníku studenou vodou

  • 5

    a necháme vychladnout.

  • 6

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek, pokrájejte na kostičky. Na pánvi s olejem a asi 3 minuty smažíme houby. Pak do pánve přihodáme kolečka mrkve a pórku, vše osolíme a opepříme a 2-3 minuty smažíme. Přidáme rajčata a nasekaný kerblík. Omáčku na lilijeme na servírovací mísu, dáme do ní balíčky s krabím masem, hliníkovou folíi odstraníme a hotový předkrm podáváme.

Komentáře k receptu