Králičí mereta po burbonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Králičí maso
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Veka tuková
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 241.1 mg
  • Draslík 692.7 mg
  • Vláknina 2321.2 mg
  • Vitamín A 2321.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hřbety a zadky ze dvou mladých králíků nakrájíme na malé kousky. V kastrole na másle je opečeme dozlatova, přidáme cibulky, vše zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme svazek bylinek a dusíme pod pokličkou 50 minut.

  • 2

    Potom smícháme žloutky, smetanu, citronovou šťávu, petrželku a vše nalijeme do omáčky.

  • 3

    Porce králíka urovnáme do hluboké mísy, polijeme omáčkou a obložíme na másle opečenými plátky veky (nebo toastového chleba).

Komentáře k receptu