Tresčí filé s dušenými jablky a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 292 mg
  • Vláknina 9469.5 mg
  • Vitamín A 9469.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Potom porce obalíme v mouce a po obou stranách opékáme na oleji na pánvi. Měkké filé vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Do zbylé šťávy přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka zbavená jádřinců a oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Podusíme doměkka.

  • 3

    Na kousku másla zpěníme mletou papriku, přidáme k podušené směsi a podle chuti přisolíme a osladíme.

  • 4

    Filé upravíme na talíře a přelijeme jablky s cibulí.

  • 5

    Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.

Komentáře k receptu