Sendvičová veka s lančmítem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Luncheon Meat
  • 250 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Mák - semena
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Veka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 31.8 mg
  • Vláknina 1010 mg
  • Vitamín A 1010 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do veky prořízneme asi 14 mírně šikmých hlubokých zářezů. Sýr a lančmít si nakrájíme na 14 stejně velkých plátků.

  • 2

    V misce umícháme vidličkou máslo s pažitkou nakrájenou najemno, utřeným česnekem, solí a hořčicí. Tuto směs vložíme do každého zářezu ve vece, přidáme plátek sýra a plátek lančmítu. Naplněnou veku potřeme rozehřátým máslem a posypeme mákem.

  • 3

    Veku položíme na plát alobalu a volně, ale bez mezer uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Hotovou veku vyndáme, rozbalíme, rozkrájíme na porce a horkou podáváme.

Komentáře k receptu