Batáty s grilovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Bazalka
  • 300 g Mozzarella
  • 15 g Estragon
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 200 g Salát hlávkový
  • 120 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 2 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Šalotka
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 976 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 59.3 mg
  • Draslík 703.2 mg
  • Vláknina 10155 mg
  • Vitamín A 10155 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bátáty vložíme do pekáčku, přidáme olej, pepř a česnek, promícháme. V předehřáté troubě na 190 °C pečeme 30 minut, dokud batáty nezměknou a okraje lehce nezčervenají.

  • 2

    Gril rozehřejeme na vysokou teplotu. Na grilovací pánev rozložíme kolečka lilku a nakrájené papriky. Pečeme cca 10 minut, dokud zelenina nezměkne a okraje nezčervenají. Zeleninu v průběhu pečení obracíme.

  • 3

    V malé misce připravíme zálivku. Rozšleháme ocet s česnekem a olejem. Vmícháme šalotku a bylinky, dle chuti opepříme a osolíme.

  • 4

    Salátové listy rozložíme na talíř, poklademe batáty a zeleninou. Navrchu upravíme mozzarellu, pokapeme zálivkou. Podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu