Fusilli s houbami, rajčaty a cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Fusilli
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cuketa
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 239.5 mg
  • Draslík 492.6 mg
  • Vláknina 8272.3 mg
  • Vitamín A 8272.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky. Omytou cuketu podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky nebo na kousky, vsypeme do kastrůlku na 1 lžíci rozehřátého másla a chvíli podusíme.

  • 3

    V míse promícháme uvařené těstoviny, rajčata, houby a cuketu. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě chvíli zapékáme. Potom pokrm zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.

Komentáře k receptu