Řepné listy s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej olivový
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Řepné listy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1536 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 44.1 mg
  • Vláknina 21057.5 mg
  • Vitamín A 21057.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oddělíme řapíky od zbytku listů, řapíky nakrájíme na kousky a vhodíme do hrnce s osolenou vodou, kterou jsme přivedli k varu. Povaříme 4 minuty a přídáme zbytek listů a vaříme ještě 1 minutu. Scedíme a ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na velké pánvi rozpálíme olej a vhodíme na kousky nakrájený česnek, když začne zlátnout přidáme ochlazené řepné listy a opékáme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a horké podáváme.

Komentáře k receptu