Povidla z čerstvých borůvek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Cukr krystal
  • 2 kg Borůvky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 77.5 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme lístky a stopky. Na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a nasypeme do hrnce. Rozvaříme zcela doměkka a prolisujeme.

  • 2

    Přidáme cukr a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté kaši po částech dáváme do kastrolu a za stálého míchání vaříme, až začne rosolovatět. Rozdělíme do připravených skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme. Odložíme na temné místo.

Komentáře k receptu