Ruský melounový salát s jablky a tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Tykev
  • 200 g Med včelí
  • 400 g Meloun cukrový
  • 400 ml Dolin - Vermouth
  • 4 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 360 mg
  • Vláknina 6684 mg
  • Vitamín A 6684 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 474.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou tykev nastrouháme, promícháme s medem, melounem zbaveným slupky i jadérek a s většími křehkými jablky. Ta předtím pečlivě oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Ovocnou směs přelijeme suchým vermutem a dáme na 30 minut vychladit do ledničky.

  • 3

    Vychlazený salát pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme do kompotových misek a podáváme.

Komentáře k receptu