Rajčatový dip s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 56 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 312 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 343.3 mg
 - Vláknina 5206.8 mg
 - Vitamín A 5206.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a zbavíme zrníček. Rozmarýn omyjeme, osušíme a otrháme jehličky.
 - 
                                2
Na rozehřátém oleji podusíme nasekaný česnek, přidáme rajčata, rozmarýn a cukr. Podle chuti osolíme a opepříme, za stálého míchání zvolna vaříme do mírného zhoustnutí.
 - 
                                3
Nakonec do směsi vmícháme nasekané kapary a na kolečka nakrájené, vypeckované olivy. Dip dochutíme a necháme vychladnout.