Bábovka s rumem a vodou z pomerančových květů
Suroviny
- 15 g Droždí
- 510 g Mouka polohrubá
- 130 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Voda z pomerančových květů
- 1 polévková lžíce Tresť vanilková
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 14 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 138.5 mg
- Draslík 133.4 mg
- Vláknina 3898 mg
- Vitamín A 3898 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve rozehřejeme 120g másla.
-
2
Poté utřeme 4 vejce s cukrem. Přidáme máslo, mléko, vodu z pomerančových květů, rum, sůl a vanilkovou esenci. Vše důkladně promícháme.
-
3
Potom přidáme kvasnice rozmíchané s trochou vlažné vody. Postupně po lžících přidáme 500g mouky. Zlehka mícháme dokud nevznikne husté těsto. Zaprášíme zbytkem mouky, zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě 3hodiny odpočívat.
-
4
Zpracujeme těsto, rozválíme, rozložíme do bábovkové formy a necháme 2hodiny kynout.
-
5
Troubu předehřejeme na 180C.
-
6
Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 25minut.