Královský špíz
Suroviny
- 250 g Vepřová panenka
 - 250 g Hovězí svíčková
 - 200 g Anglická slanina
 - 2 ks Paprika červená
 - 2 ks Cibule
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř červený celý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Kečup
 - 5 polévková lžíce Majonéza
 - 5 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 5 polévková lžíce Majonéza
 - 5 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 825 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 1003 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 91.9 mg
 - Draslík 926.5 mg
 - Vláknina 4264.8 mg
 - Vitamín A 4264.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.4 mg
 - Vitamín E 7.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme studené omáčky.
 - 
                                2
Česnekovou - smícháme polovinu majonézy, jogurt, prolisovaný česnek, nastrouhanou okurku, sůl a pepř. Dáme vychladit.
 - 
                                3
Americkou - smícháme druhou polovinu majonézy, kečup, sůl a pepř. I ten dáme vychladit.
 - 
                                4
Naklepeme maso, osolíme a opepříme. Očistíme cubuli, papriku a obojí nakrájíme na větší kusy.
 - 
                                5
Na jehlu navlékáme střídavě maso, cibuli, papriku a slaninu.
 - 
                                6
Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Pak oheň stáhneme a maso opékáme dalších 10-15 minut.
 - 
                                7
Nakonec ještě okořeníme čerstvě umletým pepřem.
 - 
                                8
Špízy servírujeme s přílohou a vychlazenými omáčkami.