Sladkokyselá polévka s kuřecím masem
Suroviny
- 50 g Kuřecí prsa
- 850 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Žampiony čerstvé
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 3 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1018 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 69.3 mg
- Draslík 323.3 mg
- Vláknina 2241.3 mg
- Vitamín A 2241.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce rozmícháme solamyl s vodou dohladka. Vmícháme sójovou omáčku, ocet a pepř. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku a vše dobře promícháme. V rozehřátém woku rozpálíme olej a opékáme na něm oloupanou, nasekanou cibuli asi 2 minuty. Vmícháme vývar, na kousky nakrájený žampion a na tenké plátky nakrájené kuřecí maso. Povaříme asi 15 minut. Potom do polévky vlijeme rozpuštěný solamyl a za stálého míchání chvíli povaříme. Vešleháme vejce tak, aby se ve vařící polévce srazilo na jemné nudličky.
-
2
Polévku rozdělíme do nahřátých misek, pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.