Džem z třešní a ostružin
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 1 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 196.1 mg
- Vláknina 9050 mg
- Vitamín A 9050 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 854.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Třešně zbavíme pecek, dáme do nerez hrnce, přidáme ostružiny, přilijeme vodu a vaříme asi 5 minut. Ovoce nesmí popraskat. 
- 
                                2Přidáme cukr a dále vaříme. 
- 
                                3Hustou a průhlednou směs naplníme do sterilizovaných sklenic. 
- 
                                4Uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        