Džem z čerstvých třešní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 800 g Cukr krystal
  • 2 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 244.7 mg
  • Vláknina 3666.7 mg
  • Vitamín A 3666.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2796 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně očistíme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Polovinu jich prolisujeme, přemístíme do kastrolu a povaříme. Poté přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se nerozpustí.

  • 2

    Přidáme zbylé třešně a za stálého míchání vaříme, až džem začne rosolovatět. Horký rozdělíme do skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu