Holandský jablečný koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
 - Sacharidy 132 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 494 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 184.4 mg
 - Draslík 525.4 mg
 - Vláknina 11200 mg
 - Vitamín A 11200 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto na koláč:
 - 
                                2
V míse smícháme mouku, cukr, máslo, droždí, mléko, žloutky a sůl.
 - 
                                3
Vzniklou směs hněteme zhruba 10 minut, dokud se nevznikne vláčné těsto.
 - 
                                4
Oloupaná nakrájená jablka vložíme do kastrolu, přidáme cukr a vodu. Přikryjeme, dusíme přibližně 10 minut do měkka. Ochutnáme, jsou-li dost sladká, podle potřeby přisladíme, vložíme je do mísy a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Těsto rozdělíme na dvě části, jednu z nich o trochu větší. Větší část těsta rozválíme a vyložíme jí formu.
 - 
                                6
Do těsta ve formě lžící vložíme náplň tak, aby nejvíce bylo uprostřed.
 - 
                                7
Poté vyválíme druhou část. Okraj těsta ve formě potřeme trochou vody, potom položíme přes náplň uvnitř druhou část těsta, seřízneme okraj a upravíme jej prsty. Nahoře uprostřed uděláme dírku, aby mohl unikat vzduch.
 - 
                                8
Z okrojků těsta vytvarujeme lístky na ozdobu, přilepíme je mlékem. Povrch potřeme mlékem a pocukrujeme.
 - 
                                9
Plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 220 °C po dobu přibližně 25 - 30 minut do zlatova.