Kuře v petrželce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 822 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 49 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 640.6 mg
- Vláknina 1206.9 mg
- Vitamín A 1206.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V misce našleháme olej s vinným octem, rozetřeným česnekem a oloupanou, nastrouhanou cibulí. Směs podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                2Připravenou marinádou potřeme omyté, osušené a rozčtvrcené kuře. Necháme do druhého dne v chladničce proležet. 
- 
                                3Kuře vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. 
- 
                                4Před koncem pečení posypeme porce nasekanou petrželkou. 
- 
                                5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        