Jablečná bublanina

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 24 porcí

Suroviny

  • 50 ml Olej stolní
  • 8 ks Jablka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 8 polévková lžíce Cukr krupice
  • 8 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 42.1 mg
  • Draslík 135.6 mg
  • Vláknina 2604.7 mg
  • Vitamín A 2604.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyšleháme do pěny vejce s cukrem, přidáme oleja mouku s práškem do pečiva.

  • 2

    Oloupeme a nastrouháme jablka a přidáme do těsta.

  • 3

    Vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.

Komentáře k receptu

  • Lucie Klouparová
  • 31.10.2015 09:23:32

Dobrá jablečná bublanina nikdy nezklame. Dělám ji spíš se švestkami anebo s broskvemi, meruňkami. Takže tento recept byl pro mě výzvou a nezklamal. Jen mi suroviny nepřišly na 24 porcí, protože na velký plech těsto nestačilo, takže jsem ho dala do koláčové formy a porcí bylo cca 10.

Odpovědět