Jablečná bublanina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 3 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 42.1 mg
- Draslík 135.6 mg
- Vláknina 2604.7 mg
- Vitamín A 2604.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyšleháme do pěny vejce s cukrem, přidáme oleja mouku s práškem do pečiva.
-
2
Oloupeme a nastrouháme jablka a přidáme do těsta.
-
3
Vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.
Komentáře k receptu
- Lucie Klouparová
- 31.10.2015 09:23:32
Dobrá jablečná bublanina nikdy nezklame. Dělám ji spíš se švestkami anebo s broskvemi, meruňkami. Takže tento recept byl pro mě výzvou a nezklamal. Jen mi suroviny nepřišly na 24 porcí, protože na velký plech těsto nestačilo, takže jsem ho dala do koláčové formy a porcí bylo cca 10.
Odpovědět