Sladkokyselý salát z fazolových lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 13.6 mg
- Vláknina 194.5 mg
- Vitamín A 194.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené fazolové lusky očistíme, vložíme do teplé vody, povaříme do měkka. Potom je scedíme, necháme okapat a dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, olejem, posypeme cukrem. Osolíme, opepříme, nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen a vše dobře promícháme.
-
2
V lednici necháme odležet, vychladnout, porcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.