Bramborový nákyp s jablky a šunkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 28 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 37.3 mg
- Draslík 404.1 mg
- Vláknina 5570.3 mg
- Vitamín A 5570.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 532 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, pokrájíme na plátky, šunku na malé kostičky. 
- 
                                2Na dno máslem vymazané dortové formy naskládáme rozkrájené brambory, osolíme, opepříme. Potom navrstvíme krájená jablka a šunku. 
- 
                                3Do studeného mléka v kastrůlku dáme mouku, sůl, pepř a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr, opět stálým mícháním ho v mléce rozpustíme. Teplou omáčkou přelijeme suroviny ve formě. 
- 
                                4Vložíme do předehřáté trouby a při 200 stupňové teplotě pečeme 35 - 40 minut. 
- 
                                5Podáváme na jednotlivých talířích. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        