Šlupky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 5 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 6.9 mg
- Draslík 52.1 mg
- Vláknina 2010 mg
- Vitamín A 2010 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plechy vyložíme pečicím papírem.
-
2
V míse utřeme rozdrobené droždí s cukrem, přidáme vlažné mléko a trochu mouky. Necháme vzejít kvásek.
-
3
Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek, ostatní suroviny a tolik mléka, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto.
-
4
Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme z něj válečky a nakrájíme na kousky (zhruba asi 80 ks). Na vále je přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
-
5
Vykynuté kousky rozválíme na vále posypaném krystalovým cukrem (bude jen z jedné strany) na sušenky. Klademe na plechy cukrovou stranou nahoru a necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 210 °C asi 10 minut.