Šlupky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 6.9 mg
  • Draslík 52.1 mg
  • Vláknina 2010 mg
  • Vitamín A 2010 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    V míse utřeme rozdrobené droždí s cukrem, přidáme vlažné mléko a trochu mouky. Necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek, ostatní suroviny a tolik mléka, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto.

  • 4

    Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme z něj válečky a nakrájíme na kousky (zhruba asi 80 ks). Na vále je přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

  • 5

    Vykynuté kousky rozválíme na vále posypaném krystalovým cukrem (bude jen z jedné strany) na sušenky. Klademe na plechy cukrovou stranou nahoru a necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 210 °C asi 10 minut.

Komentáře k receptu