Francouzská zeleninová polévka s pestem
Suroviny
- 500 g Fazole bílé
 - 500 g Cuketa
 - 60 g Těstoviny Farfalle
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 500 g Fazolové lusky zelené
 - 15 g Bazalka
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Brambory
 - 1 ks Rajčata
 - 4 stroužek Česnek
 - 3.5 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
 - Sacharidy 120 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 676 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 119 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 3455.9 mg
 - Vláknina 55810 mg
 - Vitamín A 55810 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přes noc namočíme fazole v hrnci, vodu slijeme a zalijeme fazole znovu vodou, aby byly ponořené.
 - 
                                2
Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut, do změknutí a poté slijeme.
 - 
                                3
Na kousky nakrájíme zelené fazolky a povaříme 5 minut.
 - 
                                4
Nakrájíme cibuli, tykev a cuketu nakrájíme na plátky 5mm silné. Na kostičky nakrájíme oloupané brambory. Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme zeleninu a osmahneme fazole.
 - 
                                5
Zalijeme studenou vodou a osolíme.
 - 
                                6
Vaříme pod pokličkou hodinu. Přidáme farfalle a 15 minut povaříme.
 - 
                                7
Připravíme pesto, rozmixujeme bazalku a česnek.
 - 
                                8
Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Do bazalky s česnekem vmícháme rajčata, rajčatový protlak a strouhaný sýr a za stálého míchání přiléváme olej.
 - 
                                9
Do každé porce polévky přidáme lžíci pesta.