Kuřecí proužky s okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 102 mg
 - Draslík 783.7 mg
 - Vláknina 3971.8 mg
 - Vitamín A 3971.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme kuřecí prsa podélně na asi 1 cm široké proužky, posolíme a popepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo, vložíme maso a opékáme z obou stran asi 10 minut dozlatova.
 - 
                                2
Vedle v misce rozmícháme créme fraiche s kari a na 1 cm nakrájenými kolečky oloupaných okurek.
 - 
                                3
Osmahlé kuře podlijeme citronovou šťávou a za rychlého seškrabování odvaříme ze dna připečenou šťávu. Přidáme směs z mísy a vše důkladně 3 minuty povaříme, až jsou plátky okurky al dente. Dosolíme, dopepříme, zamícháme a servírujeme.