Pivní boršč
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
 - 200 g Drůbeží maso
 - 250 g Hovězí maso přední
 - 300 g Vepřová plec
 - 60 g Protlak rajčatový
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
 - 3 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 5 ks Hřebíček
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Petržel kořen
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 289 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 88 mg
 - Draslík 1576.5 mg
 - Vláknina 37764.2 mg
 - Vitamín A 37764.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 113.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme hovězí vývar. Hovězí maso zalijeme vodou a pivem, přidáme koření a sůl. Když je maso poloměkké, přidáme vepřové a drůbeží maso a vaříme doměkka. Poté masa vyjmeme, nakrájíme na kostky a odložíme, vývar přecedíme. Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka, poté oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu a zelí očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme se solí.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a orestujeme, přidáme rajčatový protlak, směs zalijeme scezeným vývarem, vložíme zelí a brambory a vaříme. Na závěr vmícháme červenou řepu, maso a utřený česnek, cukr, ocet a povaříme.