Svíčková z divočáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 3488 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 38.8 mg
 - Draslík 71.7 mg
 - Vláknina 2508.5 mg
 - Vitamín A 2508.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, položíme v celku na pekáč, pořádně prošpikujeme slaninou, zalijeme zeleninou Halali, přiklopíme a dáme na celou noc do ledničky uležet. Předehřejeme troubu, do pekáče k masu a zelenině přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme 120 minut.
 - 
                                2
Hotové maso vyndáme z pekáče, naporcujeme a dáme stranou. Zeleninu přelijeme do hrnce, vybereme z ní nové koření s bobkovým listem a mixerem zeleninu dobře rozmixujeme. Hrnec dáme na sporák a zeleninu necháme projít varem.
 - 
                                3
Smetanu vlijeme do hrníčku, přidáme mouku, dobře ji rozšleháme a vlijeme do omáčky. Za stálého míchání vaříme do té doby, až omáčka zhoustne. Uvařenou omáčku nakonec dochutíme podle vlastní chuti cukrem a citrónovou šťávou.
 - 
                                4
Opatrně se solí, samotné Halali je hodně solené.