Pasta z ementálu s pivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 91 mg
 - Draslík 1.1 mg
 - Vláknina 2877.5 mg
 - Vitamín A 2877.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme pivo se solamylem, nastrouhaný sýr, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Zahříváme za stálého míchání, až se utvoří kompaktní hmota. Na závěr vmícháme burské oříšky a pod fólií necháme pomazánku do druhého dne v chladničce uležet.