Vepřové bochánky se šlehačkou
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
 - 50 g Houby nakládané
 - 50 g Anglická slanina
 - 50 g Hovězí uzený jazyk
 - 50 g Šunka dušená
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 37.4 mg
 - Draslík 29 mg
 - Vláknina 301.9 mg
 - Vitamín A 301.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme nadrobno, smícháme s mletým masem, prolisovaným česnekem, šunkou, vejcem a bílkem. Ochutíme muškátovým květem, rozmarýnem, pepřem a solí.
 - 
                                2
Ve šlehačce rozmícháme mouku a máslo a přivedeme k varu. Zahříváme za stálého míchání dokud hmota nezhoustne. Poté ji promícháme s masovou směsí a naplníme jí tukem vymazané formičky asi ze dvou třetin.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                4
Formičky naskládáme do pekáčku, do poloviny zalijeme vodou a pečeme ve vodní lázni 40-45min. Hmota musí být propečená i ve středu.
 - 
                                5
Ve vypnuté troubě necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a podáváme při pokojové teplotě, ozdobené uzeninou, nakládanými houbami a šlehačkou.