Smažené václavky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 111.4 mg
 - Vláknina 1073.5 mg
 - Vitamín A 1073.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánev s rozehřátým olejem vsypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, okmínujeme a opepříme. Za občasného promíchání necháme cibulku zesklovatět.
 - 
                                2
Očištěné václavky omyjeme a po okapání nakrájíme na kousky. Přidáme je k cibuli, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme vejce a vše promícháme.
 - 
                                3
Můžeme podávat s čerstvým chlebem nebo na topinkách.