Husajnovo kořeněné karí
Suroviny
- 500 g Skopová kýta
 - 120 g Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček
 - 2 kávová lžička Mák mletý
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Rajčata
 - 2 špetka Sůl
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 307 mg
 - Vláknina 9566.7 mg
 - Vitamín A 9566.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kousky, dvě cibule nakrájíme na kolečka a střídavě napícháme na špejle. Osolíme a posypeme zázvorem.
 - 
                                2
Zbylou cibuli nasekáme a osmažíme na rozpáleném oleji. Mák rozemeleme, česnek utřeme, kokos rozvaříme a poté vše smícháme. Vzniklou pastu a všechny ostatní ingredience přidáme k osmažené cibulce.
 - 
                                3
Směs dáme do pekáče a na ni poklademe napíchané špejle. Podlijeme vodou a dusíme.
 - 
                                4
Když je maso zpola měkké, přelijeme citronovou šťávou, vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme.