Rybí bengálské kari
Suroviny
- 500 g Filé rybí
 - 125 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Potočnice
 - 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 4.1 mg
 - Draslík 255.6 mg
 - Vláknina 4703.8 mg
 - Vitamín A 4703.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naporcované maso vložíme do mísy. Jogurt rozšleháme a rozmícháme v něm utřený česnek, koření a sůl. Směsí přelijeme rybu a necháme cca 60 minut marinovat.
 - 
                                2
Poté dáme do rozpáleného oleje, osmahneme, přidáme nadrobno nasekanou potočnici, oloupaná, nakrájená rajčata, podlejeme a dusíme doměkka. Na závěr ochutíme citronem a podáváme.