Jablečný štrůdl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 111 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 107.8 mg
 - Vláknina 4405.8 mg
 - Vitamín A 4405.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Náplň: smícháme oloupaná, nastrouhaná jablka s citronovou kůrou a šťávou, cukrem, perníkovým kořením, skořicí, hrozinkami a mandlemi.
 - 
                                2
Jeden plát závinového těsta lehce potřeme rozehřátýma máslem. Pokryjeme zbývajícími pláty těsta, každý potřeme máslem. Těsto posypeme strouhankou. Prostředek těsta pokryjeme jablečnou náplní.
 - 
                                3
Těsto zavineme tak, aby byla náplň dobře uzavřená, na plech a ohneme do tvaru podkovy.
 - 
                                4
Povrch závinu potřeme rozehřátým máslem a posypeme mandlemi. Pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova.