Plněné okurky s jogurtem
Suroviny
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 2 ks Okurka salátová
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 2.9 mg
 - Draslík 770.4 mg
 - Vláknina 7977.4 mg
 - Vitamín A 7977.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme na poloviny a vydlabeme vnitřky. Ze všech stran osolíme, necháme odpočinout.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme a na dvou lžících rozpáleného másla orestujeme do zlatova. Přidáme koření, osolíme. Směsí naplníme okurky a navrch rozdělíme jogurt. Na zbylém másle krátce podusíme do měkka a podáváme.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.